Tai Chi workshop

Tai Chi workshop

Bedrijfstraining / Coaching / Workshop / Evenement / Onderwijs / Gezondheid

Tai Chi is een interne kungfu stijl. Van oorsprong is het een vechtkunst. Binnen Tai Chi zijn er nog verschillende stijlen, zoals de Chen, Yang, Sun en Wu stijl. Kenmerkend zijn de langzame vloeiende bewegingen van de Tai Chi vormen. Balans en een ontspannen lichaam is hierbij zeer belangrijk. Men kan Tai Chi gebruiken als zelfverdediging. Er wordt dan geprobeerd de balans van de tegenstander te verstoren door met de kracht van de tegenstander mee te gaan en zo met de juiste technieken te neutraliseren en zelfs een tegenaanval geven. Je moet dan natuurlijk eerst je eigen balans vinden.

Tai Chi is ook heel goed voor ieders gezondheid. Het beoefenen hiervan kan vele problemen voorkomen, het kan zelfs vele ziektes genezen. Dit noemt men zelfgenezing op natuurlijk wijze. Vele gezondheidsdeskundigen hebben bewezen dat Tai Chi goed voor de gezondheid is en vaak is naar de fysio gaan niet eens meer nodig.

Veel bedrijven zijn bezig om hun ziektekosten, verzekerings- en ARBO-dienstkosten te verminderen door het kortstondig en langdurig ziekteverzuim terug te brengen, hiervoor worden allerlei speciale programma’s aangeboden en ontwikkeld. Wudao Kungfu school heeft 2 programma’s, waarvan 1 gebaseerd is op de mentale training en de ander fysieke trainingselementen bevat. Daar waar de mentale training begint komt men uiteindelijk op het fysieke uit, start men echter met de fysieke training dan wordt naar de mentale de innerlijke rust gezocht. Steeds meer bedrijven implementeren deze eeuwenoude Martial Arts waardes en principes in hun moderne bedrijfsvoering om veldslagen (lees markten) te winnen. Voor nieuwe strategieën, grotere winsten en goede waakzaamheid over de mentale en fysieke gesteldheid van het personeel, waar de geschriften van Sun Tzu in te herkennen zijn.