Cinemartial Arts workshop

Cinemartial Arts workshop

CineMartial Arts is een nieuw concept van Wudao. Het is uniek in Nederland en wij zijn de eerste die dit aanbieden. Bij Cinemartial Arts kruip je in de rol van een Martial Artist Actor / stuntman.
Je leert hierbij de basis van de verschillende stijlen in een versneld proces. Het gaat uiteindelijk hier om de show. Dus hoe kan je het mooi maken, het poseren en bewegingen doen om het beste te laten zien op de podium of voor de camera. CineMartial Arts is Fun en stoer. Maar aan de andere kant wordt er ook streng op je uitstraling gelet en of alle bewegingen kloppen. Omdat er geen tweede is bij een live optreden. Cinemartial Arts heeft een showgehalte, en je bent ook bezig met elkaar door oefeningen samen te doen. Je stelt samen bijvoorbeeld een choreografie op en oefent met elkaar. Het acteerwerk, bijvoorbeeld reageren op een stoot of een trap horen allemaal bij CineMartial Arts. Nu denk je wel, als ik gewoon Kung Fu doe, of als ik daar goed in ben dan heb ik dit toch niet nodig, en is het overbodig. Nee, dat is niet waar. Omdat Kungfu op de podium en in films een ander soort Kung Fu is. Het heeft natuurlijk wel relatie met elkaar, maar het gaat om andere competenties.

Wat zijn de belangrijke punten bij CineMartial Arts; houding, snelheid, acteerwerk, controle en je timing. Op film ziet alles er mooi uit. Dat gaat niet 1, 2, 3 en vereist veel oefening.

Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, Donnie Yen.. Ze zijn allen legendarische actiefilm helden  en eveneens grote martial artists achter de schermen. Neem een proefje achter de schermen en ervaar hoe de vechtscenes worden gespeeld! Een rollenspel wordt hierbij geregisseerd, en ontdek je fantasiën!

Tijdens een workshop Cinemartial Arts wordt er vooral gelet op je lichaamshouding, gezichtsuitdrukking, energieflow en spirit. De essentie is ‘how to look good on camera’. Je leert de basisoefeningen van Wudao Kungfu en samen met je partner doe je Cinemartial Art stunts, choreografie en technieken. Het is dus vooral veel FUN!

Duur: 2 – 3 uur.

Aantal: 5 – 20 personen.