Het jaar van de Hond

Het jaar van de Hond

In Rotterdam is dit jaar in februari het Chinees nieuwjaar uitgebreid gevierd.

Een week lang heeft er in Rotterdam diverse festiviteiten plaatsgevonden ter ere van het Chinees Nieuwjaar.
Inluiden voor het jaar van de hond was de vlaggenparade aan de boompjes in Rotterdam. Er hingen 12 verschillende vlaggen met op iedere vlag een Chinese astrologie afbeelding in de vorm van een dier. Het was uiteraard het jaar van de hond, maar alle 12 dieren waren daar afgebeeld zodat voorbijgangers kunnen zien welke 12 dieren er in de Chinese astrologie bestaan.

Het jaar van de hond:
Wanneer een hond een Chinees huis komt binnenwandelen, dan wordt dat gezien als een gunstig teken.

Idealen gaan in 2018 weer een grotere rol spelen, samenwerking geeft meer zin aan ons leven. Ook zal de behoefte aan intimiteit en huiselijkheid toenemen.

Een volle week feest:
De vlaggen zijn gehesen, de honden staan verspreid door de stad en het eerste vuurwerk is geknald. Het Jaar van de Hond is ingeluid en de festivalbezoeker wordt op allerlei manieren geprikkeld. Visueel door de spectaculaire vuurwerkshow in Wijkpark Oude Westen, de vlaggetjesparade langs de Boompjeskade, en de live beschilderingen van de losgelaten hondenbeelden in de stad. Intellectueel door het symposium China in Focus op de Erasmus Universiteit, in samenwerking met de studentenvereniging Chinese Student Association, en door lezingen en workshops over de Chinese economie. Maar ook cultureel door de Chinese feelgood film This Is Not What I Expected, dankzij filmfestival CinemAsia en KINO. Ook kunnen bezoekers hun hart ophalen bij Chinese zangeres Lan Lan, die tijdens het concert Sounds of China in De Doelen het podium zal betreden.

Veel activiteiten dus en vooral ook veel fun en lekkernijen proeven tijdens deze periode.

Wudao entertainment is zoals altijd weer van de partij. Door diverse leeuwendans optredens door de stad. Tijdens de grote nieuwjaarsviering in het wijkpark en ook de diverse dans- zang en goocheloptredens maakten het feest compleet.

Een feest voor iedereen! Wat tot verbroedering en saamhorigheid lijdt. Iedereen heeft genoten en wij van het Wudao team wenst iedereen een geweldig jaar van de hond toe!

Comments are closed.