6 video tools die uw business een boost geven

6 video tools die uw business een boost geven

Het medium video wordt meer en meer gebruikt in business en social media. Niet alleen reclamevideo’s, maar denk bijvoorbeeld ook aan vlogs, instructievideo’s, trailers, video conferenties en live streaming vergaderingen.
Hieronder geven wij 6 tips om uw onderneming nog succesvoller te maken:


1. Video Testimonials

Door anderen te laten spreken over uw bedrijf, les of activiteit kunnen potentiele klanten een duidelijker en eerlijker beeld krijgen van uw bedrijf. Als iemand anders zegt dat u goed bent dan komt dat heel anders over dan dat u uzelf ophemelt.
In plaats van 1 video te gebruiken om al uw klanten te benaderen kunt u beter meerdere kortere video’s van verschillende mensen die iets over u of uw bedrijf zeggen. Zo krijgt u een groter, maar nog belangrijker, een persoonlijker bereik en telkens weer nieuwswaarde doordat er meerdere mensen over uw bedrijf praten.
Specifieke testimonials hebben een diepe en directe impact op uw verkoop.

2. Laat uw persoonlijkheid zien
Woorden en teksten kunnen op verschillende manieren worden geinterpreteerd, maar video is helder en eerlijk.
Wat is de persoonlijkheid van uw merk? Wat wilt u uitstralen?
Dit kan allemaal door middel van een persoonlijke video, 1 video van 1 minuut zegt meer dan 1000 woorden.

3. Vertel uw verhaal, vanuit het oogpunt van de klant
Doe research over hoe klanten uw product gebruiken, via social media is het tegenwoordig zo makkelijk om erachter te komen wat mensen delen over uw product. Hoe zij ermee omgaan en wat het hen doet. Is het een lifestyle? Een cultuur? Een status?
Een tip kan zijn om uw klanten gratis producten weg te geven in ruil om hun persoonlijke foto’s en video’s te mogen gebruiken. Dit medium is veel krachtiger dan zelf alles verzinnen. De klant is immers altijd eerlijk en men gelooft dit eerder dan dat u zelf iets post.
Daarnaast bespaart het u ook nog eens veel geld, u hoeft immers niet meer zelf het wiel uit te vinden en te investeren in marketing. De klant doet het voor u.

4. Vertel uw eigen verhaal
Naast het verhaal van de klant over uw product is het ook erg belangrijk dat u zelf uw eigen verhaal verteld.
Laat uw klanten met dezelfde reden als dat zij uw product kopen en gebruiken uw video’s bekijken. Creeer media wat uw klanten willen zien i.p.v. uw klanten lastig te vallen met ongevraagde reclame. Ga dieper in het verhaal van uw klant en het gerelateerde product en creeer zo een connectie. Deze connectie met de klant kost tijd en energie, maar zal zich op den duur terug gaan betalen in een hogere omzet en klantbinding.

5. Leren
Laat uw klanten zien hoe het product gebruikt kan worden. Een “how to” leervideo op youtube levert zoveel kijkers op dat u een vaste groep creeert die uw video’s blijven bekijken. Laat zien wat er nog meer kan en andere mogelijkheden om uw product te gebruiken. Zo lang u interessante en nuttige informatie deelt, kunnen mensen er wat van leren. Laat door middel van deze instructievideo’s zien dat u kennis heeft van zaken. Zo bouwt u een vertrouwensband op met uw klant en potentiele klanten.

6. Product laten zien
Zien is geloven. Laat niet alleen foto’s zien van een mooie jurk op een paspop, maar laat de jurk in een video zien. Laat zien hoe het wappert in de wind en hoe het model van de jurk staat als iemand erin loopt of zit. Hiermee geeft u de klant een veel betere look and feel van uw product.

Comments are closed.